'We hadden Nederlandse spelers op het oog, maar Nederlandse markt is gek geworden'

'We hadden Nederlandse spelers op het oog, maar Nederlandse markt is gek geworden'

21-07-2018 08:55
79

Het valt op dat Vitesse veel spelers uit het buitenland heeft gehaald. Technisch directeur Marc van Hintum kon niet anders omdat hij vindt dat de markt in Nederland 'gek is geworden'. Spelers die hij wilde hebben waren in veel gevallen niet te betalen.

Van Hintum zegt dat het halen van veel buitenlandse spelers geen bewuste keuze is geweest. "Nee we hadden naast Khalid Karami en Danilho Doekhi meer Nederlandse spelers op het oog en die wilden ook graag komen, maar de markt in Nederland is gek geworden", vertelt hij zaterdag in De Telegraaf. "Omdat er bedragen van 3 à 4 miljoen werden gevraagd zijn we over de grens gaan kijken. Het is jammer dat dat nodig is, maar uiteindelijk is kwaliteit leidend."

De technische man van de Arnhemmers heeft deze transferwindow extra gelet op kwaliteit. "We vonden het heel belangrijk om waarde aan de selectie toe te voegen zodat we ook in de toekomst weer succes op de transfermarkt kunnen hebben. Met het contracteren van jonge spelers als Matus Bero, Hilary Gong, Max Clark en Doekhi denken we in de toekomst weer goede uitgaande transfers, zoals die van Milot Rashica te kunnen maken."