Van Beek, Nieuwkoop, Ayoub en Boëtius op de Feyenoord-bank, kans voor jeugdspeler

Van Beek, Nieuwkoop, Ayoub en Boëtius op de Feyenoord-bank, kans voor jeugdspeler

21-07-2018 19:02
26

Feyenoord begint zonder Sven van Beek aan de vriendschappelijke wedstrijd tegen Fenerbahçe van zaterdagavond. De centrale verdediger werd de afgelopen weken nog nadrukkelijk aan de Turkse topclub gelinkt, maar begint in het Sükrü Saracoglu Stadion op de reservebank.

Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden krijgen centraal achterin de voorkeur boven Van Beek. Jerry St. Juste speelt als rechtsback en houdt Bart Nieuwkoop uit de basis. Op het middenveld krijgt de negentienjarige Jordy Wehrmann zijn kans. De jeugdinternational speelt samen met Jens Toornstra en Tonny Vilhena in de middellinie, waardoor Yassin Ayoub buiten de basis valt.

Robin van Persie begint tegen zijn oude werkgever in de spits en wordt geflankeerd door Steven Berghuis en Sam Larsson. Het betekent dat trainer Giovanni van Bronckhorst geen plek in de basis heeft ingeruimd voor Jean-Paul Boëtius en Dylan Vente.

Beide ploegen trappen zaterdagavond om 20.00 uur af in Istanbul. De regerend bekerwinnaar neemt het op 29 juli nog op tegen Levante en reist op 4 augustus af naar Eindhoven om daar met PSV om de Johan Cruijff Schaal te spelen.