Ajax treft defensieve opponent in CL-voorronde: 'Daar ben ik sowieso fan van'

Ajax treft defensieve opponent in CL-voorronde: 'Daar ben ik sowieso fan van'

22-07-2018 12:32
108

Heiko Vogel, trainer van Sturm Graz, weet dat zijn ploeg voor een loodzware opgave staat. Ajax in de tegenstander in de tweede voorronde van de Champions League. 

"Over Ajax moet je niet te veel zeggen. Dat is één van de grootste clubs in Europa", zegt Vogel tegen de Salzburger Nachrichten. "We hebben onze droom om de groepsfase van de Champions League te halen zelf gecreërd, maar we willen die ook laten uitkomen. We willen een internationale groepsfase bereiken. Wordt het de Europa League, dan is dat ook prima voor een club als van ons."

Vogel wil met drie centrale verdedigers extra defensieve zekerheid inbouwen tegen Ajax. "We hebben drie sterke centrale verdedigers, die ook nog eens erg snel zijn. Ik zal veel doen om ons te voorzien van defensieve stabiliteit. Ik ben sowieso een fan van een driemansverdediging, vooral in de opbouwende fase van het spel", aldus de trainer van Sturm Graz.

Ajax en Sturm Graz treffen elkaar woensdag om 20.30 uur in de Johan Cruijff Arena. Een week later wordt de return gespeeld in Oostenrijk.