Van der Wiel casht en 'behaalt 2000% rendement': Ik wil iedereen bedanken

Van der Wiel casht en 'behaalt 2000% rendement': "Ik wil iedereen bedanken"

Gepubliceerd: maandag 23 juli 2018 om 10:26ma 23-07-2018 om 10:26

Gregory van der Wiel heeft zijn aandelenbelang in het populaire kledingmerk BALR van Demy de Zeeuw verkocht. De Nederlandse rechtsback van 
Toronto FC maakt dat maandag bekend via een persbericht. Van der Wiel, die de laatste jaren volop aan het investeren is in allerlei bedrijven, heeft 'een prachtig rendement van 2000% op zijn investering' behaald, valt te lezen. 

Het vrijgekomen kapitaal investeert de voormalig Oranje-international in Block Party en nieuwe, eigen ondernemingen in Noord-Amerika. Van der Wiel stapte in 2013 in BALR, een bedrijf van Demy de Zeeuw en enkele andere ondernemers. De overige eigenaren, waaronder ook Eljero Elia, nemen de aandelen over van Van der Wiel.

"Demy en ik kwamen erachter dat wij dezelfde kijk hebben op de ontwikkeling van het internet en hoe je als merk en social media community daarop kunt inspelen. Ik vind het dan ook prachtig dat ik met mijn investering een bijdrage heb kunnen leveren aan het succes van BALR. & 433", zegt Van der Wiel. "Ik wil iedereen die betrokken is geweest bij de groei van beide ondernemingen bedanken voor een mooie tijd en wens ze alle succes in de wereld toe."

Block Party
De oud-speler van onder meer Ajax en Paris Saint-Germain gaat zich nu vooral focusssen op tech start-ups. "Met Block Party willen we uitbreiden en zo meer zijn dan een investeringsfonds. We willen een platform zijn dat mensen inspireert, helpt en in contact brengt met 'like minded people' en industrieën. (...) In Toronto zijn wij bezig met het oprichten van een nieuw bedrijf dat zich bezighoudt met het bouwen van personals brands."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws