Update: 'Fenerbahçe en Tottenham onderhandelen over deal voor Janssen'

Update: 'Fenerbahçe en Tottenham onderhandelen over deal voor Janssen'

24-07-2018 18:55
46

De samenwerking tussen Tottenham Hotspur en Vincent Janssen komt mogelijk al deze week definitief ten einde. Volgens The London Evening Standard wil Spurs de Nederlandse spits graag verkopen; Fenerbahçe is in de markt voor Janssen. De Turken azen echter op een huurdeal. 

In de zomer van 2016 betaalde Tottenham zo'n 20 miljoen euro aan AZ voor Oranje-international Janssen. Tijdens zijn debuutseizoen in Londen kwam hij regelmatig in actie, maar zonder al te veel succes. Janssen wist het net slechts een paar keer te vinden en verloor de concurrentiestrijd van goalgetter Harry Kane. Afgelopen jaar werd hij verhuurd aan Fenerbahçe.

Wedden

Meer odds

Nu is Janssen, die bij Tottenham nog een contract heeft tot medio 2020, teruggekeerd in Engeland. De selectie van Spurs reisde zondag af naar de Verenigde Staten, maar Janssen bleef achter; voorzitter Daniel Levy ziet de geflopte aanvaller als 'dead wood' en wil hem liever vandaag dan morgen verkopen, weet The London Evening Standard. Levy hoopt een groot deel van de betaalde transfersom terug te verdienen.

Fenerbahçe zou opnieuw geïnteresseerd zijn om Janssen in te lijven. De ploeg van trainer Phillip Cocu hoopt echter op een huurdeal. Dat ziet Spurs niet zitten. Mogelijk komen de twee clubs alsnog tot een akkoord wanneer er een verplichte koopclausule in de overeenkomst wordt opgenomen. 

Tottenham hoopt voor het sluiten van de transfermarkt óók onder meer Mousa Dembele, Danny Rose en Georges-Kevin Nkoudou te slijten. 

Update 24/7, 18.55 uur: Fenerbahçe en Tottenham Hotspur zijn in onderhandeling over een huurdeal voor Vincent Janssen. Dat meldt Sky Sports dinsdagavond. Of ook een optie tot koop ter sprake komt, zoals gewenst door de Londenaren, wordt niet duidelijk.