'Dat hij een grote trainer kan worden, was 15 jaar geleden eigenlijk al duidelijk'

'Dat hij een grote trainer kan worden, was 15 jaar geleden eigenlijk al duidelijk'

23-07-2018 14:38
46

Harry van Raaij staat vierkant achter de aanstelling van Mark van Bommel als nieuwe hoofdtrainer van PSV. Van Bommel volgde deze zomer Phillip Cocu op.

Van Raaij meldde zich maandag op De Herdgang voor een persoonlijke felicitatie. "Dat Mark een grote trainer kan worden, was vijftien jaar geleden eigenlijk al wel duidelijk. Als je kijkt naar zijn opleiding, houding en sociale vermogen, denk ik dat PSV een hele goede coach aan hem zal gaan hebben", zegt Van Raaij (82) tegen het Eindhovens Dagblad.

"Alleen is het altijd de vraag wanneer er een kans komt en wanneer hij het zelf tijd vond om in te stappen. Ik denk dat dit precies het goede moment is, maar garanties zijn er natuurlijk nooit", aldus de oud-voorzitter, die in zijn actieve tijd bij PSV werkte met Van Bommel als aanvoerder.

Van Bommel beleeft over twaalf dagen zijn vuurdoop als trainer van PSV. Dan staat de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen bekerwinnaar Feyenoord op het programma. In de tussentijd speelt de Eindhovense club nog oefenwedstrijden tegen Olympiakos en Valencia.