'Feyenoord in spagaat: Rotterdammers moeten éérst dragende kracht verkopen'

'Feyenoord in spagaat: Rotterdammers moeten éérst dragende kracht verkopen'

25-07-2018 07:40
148

De clubleiding van Feyenoord bevindt zich in een lastige spagaat. Het Algemeen Dagblad schrijft woensdag dat de Rotterdammers beseffen dat er naast Yassin Ayoub, Luis Sinisterra en Jordy Clasie - hij wordt eerdaags gepresenteerd - méér versterkingen nodig zijn. Het geld voor grote transfers ontbreekt echter. 

Het AD stelt dat de huidige spelersgroep van bekerwinnaar Feyenoord 'kwalitatief hooguit van hetzelfde niveau is gebleven. Een groot contrast met de concurrenten Ajax en PSV, die er ogenschijnlijk sterker op zijn geworden.' Om dit seizoen een serieuze gooi te doen naar de landstitel, zal er nog minimaal één dragende speler aan de selectie moeten worden toegevoegd.

Daar ligt het dilemma van technisch directeur Martin van Geel, want Feyenoord heeft simpelweg het budget niet om à la de concurrent uit Amsterdam een miljoenenbedrag op tafel te leggen. 

Pas wanneer er belangrijke spelers zijn vertrokken, kan de club in actie komen op de transfermarkt. Volgens het AD is de kans 'reëel' dat Tonny Vilhena en Nicolai Jorgensen vertrekken. Ook voor Steven Berghuis zou er nog concrete interesse kunnen ontstaan. De linkspoot draaide een uitstekende voorbereiding. 

Clasie
Southampton-middenvelder Clasie (foto) wordt woensdag gepresenteerd in De Kuip. In eerste instantie huurt Feyenoord de middenvelder voor één seizoen. Het is de intentie van beide partijen om de samenwerking daarna voort te zetten, weet het AD.