Kwetsend, gedwongen vertrek bij Roda JC: Dit doet pijn, zeker weten

Kwetsend, gedwongen vertrek bij Roda JC: "Dit doet pijn, zeker weten"

25-07-2018 08:26
42

Ger Senden kan het nog altijd niet geloven. Een maand geleden kreeg het clubicoon te horen dat hij moet vertrekken bij Roda JC. Noodgedwongen bezuigingen noopten de degradant tot die keuze. Senden, die 29 jaar lang bij Roda actief was, is behoorlijk van slag. 

"Dit doet pijn, zeker weten. Een leven zonder Roda kan ik me eigenlijk niet voorstellen. Maar vooral de manier waarop alles gelopen is… En de reden die ze me hebben gegeven. Als ik nou een grootverdiener zou zijn, had ik dit misschien nog begrepen. Maar ik heb een heel modaal salaris. En over mijn werkzaamheden heb ik nooit klachten gehoord", zegt een aangeslagen Senden in gesprek met Voetbal International. De afgelopen tien jaar was de oud-verdediger teammanager in Kerkrade.

"Daarom voelt dit voor mij onterecht. Financieel schiet de club er voorlopig ook niks mee op. Ze gaan mijn werk verdelen over vier mensen, maar wat dacht je van de afkoopsom die ze mij als meest ervaren medewerker moeten meegeven? Er moet iets anders achter zitten."

"Bij Roda zijn sommige mensen niet blij met tegenspraak. Maar ik kan er nu maar beter niet te veel over zeggen. (...) Ik ben nog steeds stomverbaasd. Ik zou de boel mee gaan oppakken, weer op heel veel fronten actief zijn. En dan krijg je ineens te horen dat je moet vertrekken."