VVV hengelt Van Ooijen én Noors international binnen: Goed voor je reputatie

VVV hengelt Van Ooijen én Noors international binnen: "Goed voor je reputatie"

25-07-2018 14:06
42

Martin Samuelsen en Peter van Ooijen (foto) sluiten per direct aan bij de selectie van VVV-Venlo. De eredivisionist uit Limburg laat via de officiële kanalen weten dat beide spelers zijn vastgelegd. Van Ooijen was transfervrij na zijn vertrek bij Heracles Almelo; Samuelson wordt voor één jaar gehuurd van West Ham United. 

De 21-jarige Samuelsen is volgens VVV een 'creatieve aanvaller'. "Voor mij is VVV-Venlo een club die prima past in mijn ontwikkeling. De Eredivisie is voor iedere jonge speler een stap in de juiste richting. Als je het in de Eredivisie goed doet, is dat goed voor je reputatie als voetballer", zegt de Noor op de website van VVV. Samuelsen kwam twee keer uit voor de nationale ploeg van zijn vaderland. 

De komst van Van Ooijen, oud-speler van onder meer PSV, hing al langer in de lucht. Hij sprak met manager voetbalzaken Stan Valckx en trainer Maurice Steijn al uitgebreid met hun plannen. "We zaten al snel samen te lachen. Dan krijg je vanzelf een positief gevoel. We hebben het ook over mijn rol gehad als middenvelder of spelend aan de rechterkant. Ik mag wel zeggen dat ik met overtuiging voor VVV-Venlo gekozen heb."

Eerder haalde VVV onder meer Jay-Roy Grot (gehuurd van Leeds United), Damian van Bruggen (PSV) en Christian Kum (Roda JC) naar Noord-Limburg.