Van den Berg laat Eredivisie links liggen en tekent huurcontract in 'Bloedkuul'

Van den Berg laat Eredivisie links liggen en tekent huurcontract in 'Bloedkuul'

25-07-2018 15:09
59

Joey van den Berg mag zich officieel speler van NEC noemen. De Nijmeegse club neemt de 32-jarige middenvelder op huurbasis over van Reading.

NEC bevestigt de transfer woensdag via de officiële kanalen. Van den Berg wordt voor één seizoen gehuurd. Volgend jaar tekent hij in Nijmegen een contract voor één seizoen, met een optie voor nog een jaar. Hij is na Tom Overtoom, Paolo Sabak, Josef Kvida, Randy Wolters, Gino Coutinho en Terry Lartey Sanniez de zevende zomerversterking van NEC.

"Met Joey halen we een speler binnen die met zijn winnaarsmentaliteit en ervaring een leiderschapsrol binnen onze selectie kan vertolken", verklaart technisch directeur Remco Oversier op de clubsite. "Hij heeft niet alleen erg veel Eredivisie-wedstrijden in de benen, maar heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij Reading."

Van den Berg is blij met zijn transfer. "In de eerste plaats ben ik heel trots dat ik voor NEC mag spelen. De club heeft er heel veel energie in gestoken om mij naar deze club te halen. Dat stel ik enorm op prijs. Daarnaast was ik direct geïnteresseerd, omdat ik het gevoel heb dat NEC hier met iets heel moois bezig is."

Van den Berg had een doorlopend contract bij Reading, maar wilde weg uit Engeland. Hij stond ook in de belangstelling van meerdere clubs uit de Eredivisie, waaronder De Graafschap. Eerder kwam Van den Berg uit voor onder meer PEC Zwolle en sc Heerenveen.