'Gek gemaakte Johnsen mag door nieuw bod van AZ alsnog hopen op transfer'

'Gek gemaakte Johnsen mag door nieuw bod van AZ alsnog hopen op transfer'

25-07-2018 20:58
66

Een transfer van Bjorn Johnsen naar AZ is een stukje dichterbij gekomen, meldt Voetbal International. Beide clubs lijken in de onderhandelingen tot elkaar te komen.

AZ ziet in Johnsen een geschikte opvolger van Wout Weghorst, die voor ruim tien miljoen euro naar VfL Wolfsburg vertrok. De spits is een van de beste spelers van ADO en mag daarom niet voor een spotprijs de deur uit. 

AZ meldde zich volgens VI ongeveer tien dagen geleden voor het eerst in Den Haag, maar ineens hielden de Alkmaarders zich stil. Dat leidde tot irritatie bij ADO, omdat het hoofd van Johnsen al op hol was gebracht. ADO-trainer Fons Groenendijk uitte in de pers al zijn onvrede over het bod van AZ op Johnsen, dat in zijn ogen te laag was. 

Max Huiberts, de technische man van AZ, heeft inmiddels een betere aanbieding neergelegd bij ADO. Naar verwachting komt de transfer nu snel rond. De Haagse club zet in op een transferbedrag van 'tussen de twee en drie miljoen euro', aldus VI. Daarnaast wil ADO een doorverkooppercentage. SC Heerenveen-spits Henk Veerman is een belangrijke kandidaat om Johnsen op te volgen.