De Boer: 'Hij heeft het karakter om Ajax 1 te halen, maar de finesse?'

De Boer: 'Hij heeft het karakter om Ajax 1 te halen, maar de finesse?'

25-07-2018 23:16
41

Frank de Boer looft Kaj Sierhuis. De twintigjarige Ajax-spits mocht tegen Sturm Graz zijn officiële debuut voor de Amsterdammers maken. Sierhuis maakte hiervoor alleen minuten in oefenwedstrijden.

"Hij is een échte spits die dwars door de muur heengaat", analyseert De Boer bij Ziggo Sport. "Hij is altijd aanwezig bij de eerste paal. Als de bal er tussen valt, zal hij er tussen zitten. Hij heeft fantastische goals gemaakt in de Jupiler League en in de UEFA Youth League. Hij is echt een afmaker, net als Huntelaar."

De Boer krijgt de vraag of Sierhuis in staat is om Ajax 1 te halen. "Hij heeft er in ieder geval het karakter voor, maar of hij die finesse heeft? Het gaat er als spits om dat je goals maakt en dat doet hij meestal heel goed."

Aad de Mos wil ook basisspeler Carel Eiting bejubelen. "Laten we die niet vergeten. Na de rust heb ik de échte Carel Eiting gezien, zoals we hem kennen van de maandagavond (Jupiler League met Jong Ajax, red.). Hij nam ballen zonder te kijken aan en stuurde ze door. Hij zat steeds beter in de wedstrijd. Voor Ten Hag is het geweldig dat er weer twee spelers zijn die zich aandienen."