Sparta haalt oude bekende terug: 'De degradatie ben ik nooit vergeten'

Sparta haalt oude bekende terug: 'De degradatie ben ik nooit vergeten'

26-07-2018 10:42
67

De selectie van Sparta krijgt steeds meer vorm. Donderdag maakt de degradant uit Rotterdam bekend dat Edouard Duplan terugkeert op Het Kasteel.

Duplan heeft zijn handtekening gezet onder een éénjarig contract. De 35-jarige aanvaller uit Frankrijk trainde al enkele mee met de selectie van Henk Fraser. "Ik wil komend seizoen mijn bijdrage leveren om met Sparta voor promotie te gaan", vertelt Duplan op de website van zijn 'nieuwe' club.

Wedden

Meer odds

"De degradatie met Sparta in 2010 ben ik nooit vergeten en in de jaren daarna heb ik altijd contact gehouden met Spartanen. Natuurlijk ben ik realistisch en weet ik dat ik vast niet alle wedstrijden negentig minuten zal spelen, maar met mijn ervaring wil ik de jonge jongens en deze club helpen om te presteren."

Duplan speede afgelopen seizoen bij ADO Den Haag, waar zijn contract niet werd verlengd. In Nederland kwam hij eerder uit voor RBC, FC Utrecht én Sparta. Henk van Stee, technisch manager van de Rotterdamse club, jubelt. "De gesprekken met Edouard verliepen prettig."

"Hij is realistisch en weet dat het einde van zijn profloopbaan in zicht komt. Daarom hebben we afgesproken dat hij komend seizoen ook mee gaat werken in de jeugdopleiding. (...) Daarnaast is Edouard nog steeds een voetballer waar dreiging van uit gaat en met zijn drive ook komend seizoen nog belangrijk kan zijn voor het eerste elftal."