Update: VI 'bevestigt' interesse in Heerenveen-speler Zeneli: 'Speelt al tijdje'

Update: VI 'bevestigt' interesse in Heerenveen-speler Zeneli: 'Speelt al tijdje'

26-07-2018 16:59
17

Arber Zeneli staat in de belangstelling van Fiorentina. Dat meldt Kosovapress. De Zweeds-Kosovaarse aanvaller van sc Heerenveen moet ongeveer vijf miljoen euro kosten.

Kosovapress schrijft donderdag dat Fiorentina een oogje heeft op Zeneli, die vier seizoenen Heerenveen achter de rug heeft. Naar verluidt azen meerdere Serie A-clubs op de aanvaller, maar Fiorentina wil zich daadwerkelijk gaan melden in Heerenveen. Met de miljoenen uit de verkoop van Ante Rebic moet de transfer van Zeneli naar Italië worden betaald.

Na een sterk WK met Kroatië heeft Rebic de interesse gewekt van grote Europese clubs. De aanvaller werd in 2016 voor een seizoen verhuurd aan Eintracht Frankfurt. De Kroaat is later gekocht door de Duitse club, maar Fiorentina ontvangt dertig procent van het bedrag dat Eintracht voor hem krijgt bij een verkoop, schrijft Kosovapress. Zeneli kost tussen de vier en vijf miljoen euro. 

Heerenveen haalde Zeneli in 2015 op bij het Zweedse Elfsborg. In Friesland kroonde hij zich tot basisklant en bepalende speler. Vorig seizoen was hij in 24 duels verantwoordelijk voor vier doelpunten.

Update 16.59:Voetbal International 'bevestigt' de interesse van Fiorentina in Zeneli. Volgens het weekblad speelt de belangstelling 'al een tijdje'. Een transfer ligt in de lijn der verwachting omdat Zeneli intern heeft aangegeven dat hij wil vertrekken. Heerenveen speelde al in op een mogelijk vertrek van de aanvaller door Nemanja Mihajlovic te halen.