'Zoekend AS Roma krijgt vraagprijs van 50 miljoen euro te horen van Overmars'

'Zoekend AS Roma krijgt vraagprijs van 50 miljoen euro te horen van Overmars'

26-07-2018 21:25
260

Ajax vraagt vijftig miljoen euro voor David Neres. Neres werd woensdag in verband gebracht met AS Roma, dat hem ziet als vervanger van Malcom. De waarde van de Braziliaanse linkspoot werd geschat op veertig miljoen euro.

La Gazzetta dello Sport én Corriere dello Sport melden dat Neres niet veertig, maar vijftig miljoen euro op moet leveren: een verschil van maar liefst tien miljoen euro. Dat bedrag heeft directeur spelersbeleid Marc Overmars naar verluidt gecommuniceerd aan Roma toen de club voor het eerst contact zocht met de Amsterdammers. Duidelijk is niet of Roma bereid is dat bedrag op tafel te leggen of dat Overmars überhaupt bereid is om tot verkoop over te gaan.

Neres wordt door Roma gezien als een vervanger van Malcom. De Braziliaan leek hard op weg naar de Serie A, tot FC Barcelona op het laatste moment met een hoger bod kwam en de speler naar Spanje vertrok. De Italiaanse media noemen Neres een 'kloon van Malcom'.

Volgens de berichten uit Italië gaat Roma-directeur Monchi niet alleen voor Neres, maar aast hij op een dubbeldeal. Naast Neres volgt hij ook Sevilla-middenvelder Steven N'Zonzi, die een afkoopsom van 35 miljoen euro in zijn contract heeft staan, zo melden beide kranten.

N'Zonzi is niet de enige op het lijstje van Roma. Ook Tanguy Ndombele van Olympique Lyon en Christian Pulisic van Borussia Dortmund worden gevolgd. Ndombele moet Lyon 25 miljoen opleveren en Pulisic kost 45 miljoen.