Update: 'Utrecht slaat na Bergström-transfer opnieuw toe: tweede stunt'

Update: 'Utrecht slaat na Bergström-transfer opnieuw toe: tweede stunt'

30-07-2018 21:37
112

FC Utrecht gaat zich naar alle waarschijnlijkheid versterken met Nicolas Gavory. Gavory is een middenvelder van Ligue 2-club Clermont.

Dat melden het Algemeen Dagblad, De Telegraaf en het Franse Yahoo Sport. Gavory (23) is van origine een middenvelder, die ook als linksback uit de voeten kan. Hij leverde vorig seizoen maar liefst twaalf assists af bij Clermont, een hoog aantal voor een middenvelder. De linkspoot heeft een aantal jeugdinterlands voor Frankrijk achter zijn naam staan. Utrecht verwacht Gavory 'op korte termijn' te kunnen presenteren, aldus het AD.

Volgens De Telegraaf staat Gavory in Frankrijk bekend als sensatie van de Ligue 2. Hij staat naar verluidt op de radar bij clubs op het hoogste Franse niveau. Het aantrekken van Gavory zou daarom een grote stunt zijn voor Utrecht. Naar verwachting tekent hij spoedig een meerjarig contract in de Domstsad.

Gavory speelde sinds 2012 voor AJ Auxerre, maar een vaste waarde werd hij daar nooit. Van 2015 tot 2017 speelde hij voor Béziers, een club die uitkomt op het derde niveau van Frankrijk. Vorig seizoen maakte hij de transfer naar Clermont, waar hij zich ontpopte tot grote uitblinker. Gavory kent voormalig Utrecht-spits Sebastién Haller, want de twee speelden jarenlang samen bij Auxerre. Haller maakte in 2014 de overstap naar Utrecht.

Update 30.7 21:35: Na de transfer van Emil Bergström hoopt Utrecht snel opnieuw toe te slaan. Gavory is de volgende die de club gaat versterken, meldt het Algemeen Dagblad. De transfer werd door Nederlandse media al aangekondigd en zit er nu echt aan te komen. Het papierwerk wordt momenteel in orde gemaakt, waarna de 23-jarige middenvelder gepresenteerd wordt. De Telegraaf noemde het aantrekken van Gavory al een 'stunt'.