Huntelaar 'wil gewoon niet anders': 'Vreselijk om dat niet te hebben'

Huntelaar 'wil gewoon niet anders': 'Vreselijk om dat niet te hebben'

28-07-2018 07:19
47

Klaas-Jan Huntelaar wordt volgende maand 35 jaar, maar denkt nog niet aan stoppen. De Ajax-spits vindt het voetbal nog veel te leuk, vertelt hij zaterdag in een interview met het Algemeen Dagblad.

Huntelaar zegt dat hij het nog steeds kan opbrengen om iedere dag alles te geven op het veld. Hij 'wil gewoon niet anders'. "Tijdens het sporten komen er ook hormonen vrij, hè. Dat gevoel. Ik zou het vreselijk vinden om dat op dit moment niet te hebben. Op vakantie word ik na tien dagen altijd heel onrustig. Ik wil dan bewegen. Na zoveel jaren topsport gaat dat vanzelf."

Maar er komt een dag dat Huntelaar gaat stoppen. De kans dat hij dan doorgaat als trainer is niet heel groot. "Al dat gezeur eromheen, joh. Ik vraag me serieus wel eens af waarom je dat zou willen. Meningen zijn zo snel en simpel gevormd. Daar moet je dan ook nog serieus op ingaan. En velen lopen er dan maar gewoon achteraan. Daar erger ik me aan. En als trainer heb je daar nog meer last van dan als speler."

"Maar het mooie van dat vak is dat je elke keer wordt getest. Het is goed of slecht. De druk van het presteren is heerlijk, de emotie die daarbij hoort ook. Dat heeft ook weer met die verslaving te maken. Dus zo bezien sluit ik het ook weer niet uit dat ik trainer word."