De Jong pislink na verlies De Graafschap tegen amateurs: Had 5-2 kunnen worden

De Jong pislink na verlies De Graafschap tegen amateurs: "Had 5-2 kunnen worden"

Gepubliceerd: zaterdag 28 juli 2018 om 20:32za 28-07-2018 om 20:32

Henk de Jong was zaterdagmiddag pislink. Zijn De Graafschap verloor een oefenwedstrijd tegen amateurploeg IJsselmeervogels met 3-2. De promovendus kwam met die kleine nederlaag zelfs nog goed weg. 

In de ogen van De Jong leverde zijn elftal een wanprestatie. "Dit is een blamage en het is ook een terechte overwinning voor IJsselmeervogels", tekende dagblad de Gelderlander na de wedstrijd op uit de mond van de coach. "Het had ook 5-2 kunnen worden. Dit kan zo niet, daar moet iedereen van doordrongen zijn."

De Jong was tijdens de wedstrijd bewust weinig bezig met coachen. "In een stadion met 50.000 mensen horen de spelers je ook niet. Sandor (van der Heide, assistent-trainer, red.) en ik hebben weinig gesproken, we wilden dat de jongens het zelf zouden oppakken. Wat dat betreft is deze wedstrijd wel een goede les voor ons; in de Eredivisie kan dit ook gebeuren. We moeten, tegen welke ploeg we ook spelen, áltijd geconcentreerd zijn."

De Graafschap begint op 12 augustus aan het nieuwe Eredivisie-seizoen. Feyenoord komt die dag op bezoek op De Vijverberg. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat De Graafschap zich handhaven?

(7684 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws