MVV-topscorer na misverstand te laat voor foto: fifteen in plaats van fifty

MVV-topscorer na misverstand te laat voor foto: fifteen in plaats van fifty

29-07-2018 09:21
28

MVV-topschutter Jonathan Okita leek zichzelf onmogelijk gemaakt te hebben in Maastricht, maar staat er toch voor open om dit seizoen in De Geusselt te blijven. De in Köln geboren buitenspeler traint al enkele weken apart van de groep, omdat hij te veel bezig zou zijn met een transfer.

Bovendien kwam Okita drie kwartier te laat voor het maken van de selectiefoto. De clubtopscorer van vorig seizoen laat echter weten dat dit het gevolg is van een onhandig misverstand. De MVV-spelers poseerden om kwart over één, terwijl Okita om tien voor twee arriveerde. De vleugelaanvaller spreekt geen Nederlands en heeft volgens L1 thirteen fifty verstaan in plaats van thirteen fifteen.

Volgens zijn zaakwaarnemer is Okita er totaal niet op uit om een breuk met MVV te forceren. "Jonathan heeft een contract tot medio 2019 en respecteert dat. Natuurlijk wil hij een volgende stap maken, dat heeft hij MVV eerlijk verteld. Maar we moeten afwachten", vertelt zijn belangenbehartiger. "Er zijn clubs die hem willen hebben. Maar voor nu is hij gewoon speler van MVV."

De Maastrichtenaren laten weten dat ze maandag met Okita en zijn vertegenwoordigers om de tafel gaan. De 21-jarige buitenspeler heeft een boete gekregen, maar MVV is wél van plan om hem in genade aan te nemen.