Zware kluif voor 'slordig' Ajax: 'Moet nog zien of ze dat overleven'

Zware kluif voor 'slordig' Ajax: 'Moet nog zien of ze dat overleven'

29-07-2018 10:12
120

Het is 'normaal' dat Ajax woensdagavond een relatief eenvoudige zege boekte op Sturm Graz. De Champions League-opponent moet namelijk zéker niet overschat worden. Dat zegt voormalig Ajacied Erik Regtop, die al zo'n twintig jaar in Oostenrijk woont. 

Ajax won het heenduel in de Johan Cruijff Arena met 2-0. "Deze ronde komt Ajax echt wel door. Dat maak ik me geen zorgen over. Het kwaliteitsverschil is gewoon groot. Ik denk dat Graz vergelijkbaar is met de nummer zes tot de nummer tien in de Eredivisie. Veel beter dan hoe ze tegen Ajax speelden kunnen ze niet", stelt Regtop in gesprek met ELF Voetbal

De formatie van trainer Erik ten Hag was af en toe slordig en liet voor de eigen fans nog wel een paar steekjes vallen, zag hij. "Ze het lieten het in verdedigend opzicht heel open. Het had al één grote kans van Sturm Graz tot gevolg, daar kwamen ze goed weg. Als het 2-1 was geworden is de uitslag natuurlijk een stuk slechter. Ik denk dat dat andere ploegen zo'n kans niet onbenut hadden gelaten."

Standard Luik
Wanneer Ajax de volgende voorronde van de Champions League, is Standard Luik de opponent. Dat wordt wél een zware klus, voorspelt Regtop. "Die ploeg is van heel andere orde. Ik moet nog maar zien of Ajax die ronde ook overleeft."