'Uitstelgedrag van Levy en Spurs loopt helemaal verkeerd af: transfer mislukt'

'Uitstelgedrag van Levy en Spurs loopt helemaal verkeerd af: transfer mislukt'

29-07-2018 17:08
16

Tottenham Hotspur lijkt de komst van Jack Grealish naar Londen op de buik te kunnen schrijven. Volgens Britse media hebben de nieuwe eigenaren van Aston Villa besloten dat de talentvolle middenvelder niet meer mag vertrekken. 

Spurs wordt al weken in verband gebracht met Grealish. De jeugdinternational was afgelopen seizoen de grote smaakmaker bij Villa, dat nipt promotie naar de Premier League misliep en forse financiële problemen kent. Twee Egyptische miljardairs namen de club over, zijn van plan om geld in de club te pompen en willen, om alsnog snel terug te keren op het hoogste niveau, de huidige selectie bijeen houden. 

Dat is een flinke streep door de rekening voor Tottenham. De ploeg van manager Mauricio Pochettino contracteerde deze zomer nog geen enkele nieuwe speler; Grealish moest de eerste versterking worden. Volgens onder meer The Daily Mail had Spurs-preses Daniel Levy een paar weken geleden al de kans om de transfer van Grealish af te ronden. Een bod van circa 22 miljoen euro was toen voldoende geweest. Er was in grote lijnen zelfs al een akkoord bereikt. 

Levy, die algemeen bekend staat als de meest zuinige voorzitter van Engeland, hoopte echter dat Grealish richting het sluiten van de transfermarkt (9 augustus) goedkoper zou worden. Hij wachtte af. Die gok lijkt nu compleet verkeerd uit te pakken. Tottenham wordt momenteel ook gelinkt aan onder meer Wilfried Zaha (Crystal Palace).