Cassierra belandt op bank bij FC Groningen: Hij is nog net iets verder

Cassierra belandt op bank bij FC Groningen: "Hij is nog net iets verder"

29-07-2018 20:35
99

Mateo Cassierra begint als bankzitter aan het nieuwe Eredivisie-seizoen. Dat vertelt FC Groningen-trainer Danny Buijs, die de voorkeur geeft aan Tom van Weert.

Buijs kondigde zondag na de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen (0-0) aan dat Van Weert in de punt van de aanval de voorkeur krijgt boven Cassierra. De Colombiaan wordt dit seizoen door Ajax verhuurd aan Groningen met als doel hem meer speeltijd te geven in de Eredivisie.

"Tom is de diepe spits, maar het kan ook zijn dat Mateo daar nog een keer omheen gaat spelen", vertelt Buijs aan FOX Sports. "We zijn uitermate tevreden over Mateo, alleen heeft hij fysiek wat ongemak gehad. Daarom vind ik dat we nog niet de beste Mateo hebben gezien. We gaan hem in het seizoen nog keihard nodig hebben, maar Tom is nog net iets verder."

Cassierra staat sinds de zomer van 2016 onder contract bij Ajax, dat iets meer dan vijf miljoen euro voor hem betaalde aan Deportivo Cali. In Amsterdam kwam hij afgelopen seizoen niet verder dan wedstrijden bij Jong Ajax. Hij kroonde zich wel tot topscorer van de Jupiler League-kampioen.