Belgische topclub neemt voorbeeld aan Ajax: We willen doen wat Ajax doet

Belgische topclub neemt voorbeeld aan Ajax: "We willen doen wat Ajax doet"

30-07-2018 09:38
185

Anderlecht laat zich inspireren door Ajax. Marc Coucke, de miljardair die de Belgische grootmacht in 2017 overnam, richt zich op de jeugd en gaat géén grote, dure aankopen meer doen in Brussel.

Anderlecht opende zaterdag het seizoen met een 1-4 zege op KV Kortrijk. Met Alexis Saelemaekers (19) en Sebastiaan Bornauw (19) stond er een bijzonder jong verdedigingsduo. "Het is pas de eerste wedstrijd, dus we moeten het relativeren, maar het is wel verdomd leuk om zo te winnen", reageert Coucke in Het Nieuwsblad.

Het is dit seizoen voor Anderlecht dé uitdaging om met zo'n jonge ploeg kampioen te worden. "Op onze schouders tsjilpen twee vogeltjes. Het ene zingt in youth we trust. Het andere bekt dat we elke week moeten winnen. We willen doen wat Ajax doet - opleiden -, maar met iets meer nadruk op resultaten op korte termijn."

"Ja, we gaan de jeugd omringen met ervaring, maar Anderlecht is te mooi om financiële risico's te nemen. We worden liever derde met het behoud van onze waarden - geloof in de jeugd - dan tweede door onze waarden te verloochenen. We weten dat we ook nog gaan verliezen", besluit de ambitieuze Coucke.