Vier mislukte jaren bij PEC Zwolle: 'Misschien had ik voor Ajax kunnen spelen'

Vier mislukte jaren bij PEC Zwolle: 'Misschien had ik voor Ajax kunnen spelen'

Gepubliceerd: maandag 30 juli 2018 om 10:10ma 30-07-2018 om 10:10

Athanasios Karagounis vindt het doodzonde dat hij vanwege blessureleed nooit écht is doorgebroken bij PEC Zwolle. Deze zomer trok de Griekse aanvaller de deur definitief achter zich dicht in het MAC3PARK Stadion. Zijn contract werd niet verlengd. 

Inmiddels heeft de 26-jarige Karagounis een nieuwe club: hij tekende voor één jaar bij PAS Lamia, in zijn vaderland. "Ik heb voor deze club gekozen omdat ik vooral weer wil voetballen. Ik wil weer fit en gezond zijn, dat is waar ik voor ga", wordt hij geciteerd door Nova Sports. "Ik wil hier een ster worden. Ik wil mijn carrière opnieuw lanceren en naar de toekomst kijken."

PEC Zwolle haalde Karagounis in 2014 binnen; in de jaren daarna kwam hij door meerdere zware blessures slechts 27 keer in actie. "Ik wilde altijd al in het buitenland voetballen. Zwolle was een ideale keuze. Ik paste me snel aan het ging perfect. We wonnen de beker en ook de Johan Cruijff Schaal."

Van zijn mislukte jaren in Overijssel baalt hij. "Ik had nu misschien wel voor Ajax kunnen spelen, maar niemand kan nu eenmaal voorspellen hoe een bepaalde keuze uitpakt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws