Zware ingreep Willem II'er: 'Als ik risico neem, kan ik twee jaar verliezen'

Zware ingreep Willem II'er: 'Als ik risico neem, kan ik twee jaar verliezen'

31-07-2018 12:35
13

Mattijs Branderhorst pakt geleidelijk de draad weer op bij Willem II. Afgelopen seizoen raakte de jonge doelman zwaargeblesseerd tijdens een duel van de Tilburgers. Branderhorst werd in maart geopereerd en kreeg daarna te horen dat zijn herstel zes maanden ging duren. 

"Als ik veel ballen over een meter of zeventig moet trappen, levert dat nog wat problemen op", aldus de doelman in gesprek met het Brabants Dagblad"Dan voel ik soms een kleine pijnscheut aan de buitenzijde van het litteken. Dat zijn de laatste loodjes op weg naar volledig herstel. Als die pijn weg is, kan ik wedstrijden spelen."

Tijdens de eerste weken van de voorbereiding merkte Branderhorst dagelijks dat hij nog volop aan het herstellen is. "Ik was toch wat stijf, want het is natuurlijk een heel zware ingreep geweest. Nu gaat het heel goed en wordt het met de training losser."

"Ik loop een maand voor op het schema. Het is heel vlot gegaan. Daar ben ik blij mee. Ik moet slim zijn en ook aan mezelf denken. Door nu te veel risico te nemen, kan ik zomaar twee of drie seizoenen verliezen. Ik moet fit zijn en me vrij voelen. Dan kan ik mijn hoogste niveau halen. Daar is ook Willem II het meeste bij gebaat."