FC Utrecht vergeet Jensen-optie en breekt contract van doelman open

FC Utrecht vergeet Jensen-optie en breekt contract van doelman open

01-08-2018 11:30
28

FC Utrecht gaat langer door met doelman David Jensen. De 26-jarige sluitpost uit Denemarken heeft zijn aflopende contract woensdagochtend met twee seizoenen verlengd.

De Domstedelingen beschikten over een eenzijdige optie om de verbintenis van Jensen met één seizoen te verlengen. De club heeft er echter voor gekozen om het contract open te breken en de doelman één jaar langer in de Galgenwaard te houden. "David is iemand die ontzettend ambitieus is en dat past bij ons", laat directeur voetbalzaken Jordy Zuidam weten aan de clubsite. "Sinds zijn komst naar FC Utrecht is hij uitgegroeid tot een vaste waarde en publiekslieveling. Wij zijn er, evenals David, van overtuigd dat er nog rek zit in zijn kwaliteiten en dat hij zich in Utrecht en de Eredivisie verder kan ontwikkelen."

Jensen kwam in de zomer van 2016 over van FC Nordsjaelland en moest zich aanvankelijk schikken in een reserverol achter Robbin Ruiter. De Deen wist echter al snel een vaste plek onder de lat te veroveren. Jensen heeft tot dusver 71 officiële wedstrijden namens FC Utrecht achter zijn naam staan.