'Ajax wordt getipt en laat wéér oog vallen op Braziliaans pareltje van Sao Paulo'

'Ajax wordt getipt en laat wéér oog vallen op Braziliaans pareltje van Sao Paulo'

01-08-2018 14:05
168

Ajax heeft opnieuw het oog laten vallen op een speler van Sao Paulo. Anderhalf jaar geleden namen de Amsterdammers David Neres voor miljoenen euro's van de Braziliaanse club en nu heeft de piepjonge Antony interesse gewekt. 

Het Braziliaanse Yahoo Sports meldt dat woensdag. Antony staat bekend als één van de grootste beloftes uit de jeugdopleiding van Sao Paulo. Hij heeft zijn debuut in het eerste elftal van de club nog niet gemaakt. 

Yahoo Sports weet dat Ajax-scout Henk Veldmate, die een goed netwerk heeft in Zuid-Amerika, recentelijk is getipt over Antony. De tiener - volledige naam: Antony Matheus dos Santos - is international van Brazilië O20. Hij kan zowel in de spits als op de flanken uit de voeten. Antony speelt al sinds 2010 voor Sao Paulo. Afgelopen jaar signeerde hij zijn eerste profcontract. Die verbintenis loopt tot medio 2020. 

De belangstelling voor Antony heeft deels te maken met de ontwikkelingen rond Neres. Hij presteerde afgelopen seizoen uitstekend in Amsterdam en zou nu in de belangstelling staan van onder meer AS Roma. Eerder deze zomer informeerde een grote club uit de Bundesliga ook al naar Neres. Bij een transfer zou Antony mogelijk zijn opvolger kunnen worden in Amsterdam.