De Boer bevestigt toenadering van 'interessante' club: Past in mijn rijtje

De Boer bevestigt toenadering van 'interessante' club: "Past in mijn rijtje"

01-08-2018 20:12
40

Frank de Boer bevestigt dat hij op het lijstje staat bij FC Basel. De clubloze trainer werd zondag in de Zwitserse pers genoemd en dat blijkt te kloppen.

"Basel heeft interesse getoond", zegt De Boer bij Ziggo Sport. "Ik denk dat ik niet de enige ben die op het lijstje staat, maar het is een interessante club. Het is een club die in mijn rijtje past. Ze spelen bijna altijd in de Champions League, hebben een goede eigen jeugd, veel jonge spelers en veel jeugd stroomt door naar het eerste."

Het Zwitserse TagesWoche meldde zondag op basis van 'goed geïnformeerde bronnen' dat De Boer één van de kandidaat-trainers is bij Basel. De 48-jarige coach voldoet op meerdere vlakken aan de profielschets van de Zwitserse topclub, die deze week trainer Raphael Wicky ontsloeg.

Aad de Mos denkt dat De Boer goed bij Basel zou passen. "Het is absoluut een club voor hem. Ze doen altijd mee in de Champions League en overwinteren zelfs als gevolg van goed beleid. Het is op zijn lijf geschreven. Bij Basel zijn ze ook gek van het Ajax-spelletje. Na Ajax is het de club die het beste bij hem past."