De Jong: 'Klaas wilde weer een hattrickje maken, hij had wel terug mogen leggen'

De Jong: 'Klaas wilde weer een hattrickje maken, hij had wel terug mogen leggen'

02-08-2018 08:14
17

Frenkie de Jong heeft een goed gevoel overgehouden aan het tweeluik met Sturm Graz. De verdediger annex middenvelder denkt wel dat Ajax in de volgende ronde tegen Standard Luik nog een stapje extra moet zetten.

Volgens De Jong gaf de openingstreffer in Oostenrijk een boost. "Niet dat je er dan al bent, maar dan moeten ze er nog vier maken, dus dan wordt het heel moeilijk voor ze", zegt hij tegen AT5. "Ik vond dat we niet zo goed begonnen. Niet dat we onder druk stonden, maar zij hadden een overwicht. Dat moeten we wel beter doen als we naar Luik gaan. Dan zullen we ook wel iets beter zijn."

"Het is lekker dat we twee keer hebben gewonnen, ook voor de coëfficiëntenlijst", vervolgt De Jong, die als verdediger stond opgesteld. In het laatste kwartier schoof hij een linie door. "Er is veel over gezegd, maar als je deze wedstrijd veel de bal krijgt dan is het achterin ook prima. Iedereen weet wel dat ik een middenvelder ben en ik denk dat ik er ook wel terecht kom."

In de slotfase was De Jong nog dicht bij een goal, maar Klaas-Jan Huntelaar ging voor eigen succes. "Die Klaas wilde waarschijnlijk weer een hattrickje maken. Ik snap hem ook wel, maar die had hij wel terug mogen leggen inderdaad."