Higler ziet Europa League-avond escaleren: middelvinger van trainer en steekpartij

Higler ziet Europa League-avond escaleren: middelvinger van trainer en steekpartij

03-08-2018 07:21
26

Arbiter Dennis Higler is donderdagavond in Glasgow getuige geweest van een op zijn zachtst gezegd tumultueuze Europa League-avond. De leidsman uit Amersfoort was verantwoordelijk voor het duel tussen de gevallen Schotse grootmacht Rangers FC en NK Osijek, de Kroatische PSV-beul van vorig seizoen.

De thuisploeg, sinds deze zomer in handen van Liverpool-icoon Steven Gerrard, had de heenwedstrijd in Kroatië gewonnen en bekerde door na een 1-1 gelijkspel in het Ibrox Stadium. De Kroatische trainer Zoran Zekic kon de nederlaag niet verkroppen: de Kroaat stak zijn middelvinger op naar het thuispubliek en schold de Schotse supporters uit. Gerrard stoorde zich aan het gedrag van zijn collega en nam Zekic na afloop de maat. "Met alleen maar praten win je geen wedstrijden", wordt hij geciteerd door Sky Sports. "Mijn spelers hebben hun voeten laten spreken op het veld. Ze deden hun werk en speelden als mannen."

Ook in de binnenstad van Glasgow waren de gemoederen verhit. Schotse en Kroatische fans zochten de confrontatie met elkaar: video's van gevechten tussen beide groeperingen werden massaal gedeeld op social media. Volgens The Telegraph en het Kroatische 24Sata zijn twee betrokkenen gewond geraakt na een steekpartij. Naar verluidt zijn de twee slachtoffers behandeld in het ziekenhuis en is hun toestand stabiel. Of het gaat om fans van Rangers of Osijek, is vooralsnog onduidelijk.

Rangers neemt het in de volgende Europa League-ronde overigens op tegen het Sloveense NK Maribor.