'Ajax had nu Lozano, Zoet en Berghuis moeten wegkopen bij PSV en Feyenoord'

'Ajax had nu Lozano, Zoet en Berghuis moeten wegkopen bij PSV en Feyenoord'

03-08-2018 13:45
382

Ajax heeft op papier de potentie om de naaste concurrentie in de Eredivisie op 'Bayern München-achtige' wijze te overvleugelen. Dat schrijft Voetbal International.

Marc Overmars maakte er deze zomer geen geheim van dat Ajax het Bayern München van Nederland wil worden. VI zocht daarom uit hoe de Duitsers de alleenheerschappij in Duitsland wisten te verwerven en trekt daarbij de vergelijking met Ajax, dat dit jaar al 45 miljoen euro uitgaf aan nieuwe spelers.

'Naar Duits voorbeeld probeert de vicekampioen de concurrentie uit te schakelen met gigantische transferbedragen en megasalarissen waarvan PSV en Feyenoord alleen maar kunnen dromen', schrijft het weekblad. 'Waarom ook niet? Net als Bayern is Ajax een kerngezonde club die zonder blikken of blozen 45 miljoen op tafel kan leggen voor Dusan Tadic, Daley Blind, Hassane Bandé en Zakaria Labyad.'

Door de verkoop van spelers heeft Ajax jarenlang reserves opgebouwd, die nu worden ingezet. De Amsterdammers shoppen echter niet bij de concurrentie, zoals Bayern dat wel doet. 'Als Ajax echt het Bayern van de Eredivisie wil worden, had het nu bijvoorbeeld Hirving Lozano, Jeroen Zoet en Steven Berghuis moeten proberen weg te kopen bij de kampioen en de bekerwinnaar.'

'Een belangrijke succesfactor van de Duitsers is het wegkopen van de sterspelers bij de rivalen, die zo een dubbele slag worden toegebracht. Zelfs als ze deze voetballers voor het elftal niet eens echt nodig hebben, worden ze gehaald. Liever een topspeler op de eigen bank dan als tegenstander op het veld in Dortmund, Gelsenkirchen of Hoffenheim', besluit VI.