Ajax hard onderuit in oefenduel met Wolfsburg; blessure voor basisspeler Blind

Ajax hard onderuit in oefenduel met Wolfsburg; blessure voor basisspeler Blind

03-08-2018 20:18
175

Ajax heeft vrijdag in een oefenwedstrijd in Amsterdam een zware nederlaag geleden tegen VfL Wolfsburg. De Duitsers waren met liefst 0-3 te sterk, nadat het halverwege nog 0-0 stond.

Ajax begon aan het duel met spelers die woensdag tegen Sturm Graz niet aan de aftrap stonden. Zo hadden Daley Blind, Donny van de Beek en Maximilian Wöber een basisplaats, meldt Ajax op de clubsite. In Oostenrijk waren zij nog invallers. Onder meer Siem de Jong en Zakaria Labyad kwamen ook in actie.

Namens VfL Wolfsburg waren Ignacio Camacho, Daniel Ginczek en Admir Mehmedi trefzeker in de tweede helft. Bij de Duitse kampioen van 2009 maakte Wout Weghorst zijn opwachting. Overigens blesseerde Blind zich in aanloop naar de 1-0 bij een kopduel. Over de ernst van de kwetsuur melden de Amsterdammers niets.

Voor Ajax staat de volgende serieuze test dinsdag op het programma. Dan wacht de eerste ontmoeting met Standard Luik in de derde voorronde van de Champions League. De aftrap in België is om 20.00 uur. De return in Amsterdam is een week later.

Opstelling Ajax: Lamprou; Kristensen, Schuurs, Blind (61. Bakker), Wöber; Van de Beek (61. De Wit), Ekkelenkamp (84. Kühn),  S. de Jong (77. Jensen); Lang, Sierhuis (88. Ylatupa) en Labyad.