'Hopelijk halen we Champions League en kan ik mij bij Koeman in de kijker spelen'

'Hopelijk halen we Champions League en kan ik mij bij Koeman in de kijker spelen'

04-08-2018 07:20
32

Luuk de Jong hoopt zaterdagavond voor de vijfde keer in zijn loopbaan de Johan Cruijff Schaal te veroveren. De spits zit goed in zijn vel bij PSV, waar trainer Mark van Bommel hem de aanvoerdersband teruggaf.

"Wat ik hier heb, is zó belangrijk voor mij", zegt De Jong in De Telegraaf. "We gaan spelen om de Champions League te halen en in mei zat ik ook weer bij het Nederlands elftal. Dat speelt allemaal mee. Ik voel hier zo veel vertrouwen. Hopelijk halen we het hoofdtoernooi in de Champions League, kan ik me onder meer bij bondscoach Ronald Koeman in de kijker spelen en kunnen we weer een mooi seizoen doormaken met zijn allen."

Wedden

Meer odds

De Jong is verheugd dat hij weer de aanvoerder is van PSV. Hij raakte de band vorig jaar nog kwijt aan Marco van Ginkel na een moeizaam seizoen, waarin hij zelfs op de bank terecht kwam. "Iedereen weet hoe de situatie een jaar geleden was. Het was de vraag of ik wel of niet weg zou gaan, en wel of niet zou spelen. Uiteindelijk heb ik me teruggeknokt. Nu kan ik ook met die band om hopelijk heel belangrijk zijn voor het team."