Bizarre verklaring Schenk, verdediger hekelt Van Stee: 'Complete leugens'

Bizarre verklaring Schenk, verdediger hekelt Van Stee: 'Complete leugens'

04-08-2018 09:14
223

Xandro Schenk kreeg na zijn overstap naar FC Twente veel kritiek over zich heen. De verdediger zou Sparta op het laatste moment in de kou hebben laten staan, maar zelf heeft hij een heel andere lezing van het verhaal. Hij hekelt de rol van technisch directeur Henk van Stee.

Schenk had een kennismakingsgesprek met Sparta-trainer Henk Fraser, maar daar was Van Stee tot zijn verbazing ook bij. "Maar na tien minuten liep hij opeens weg, waarna hij even later terugkwam met één A4'tje en zei: 'zo dit is het uitonderhandelde contract'. Ik wist van niks en was perplex", zegt hij in een uitgebreid interview met TC Tubantia.

Naar eigen zeggen was Schenk volledig 'overrompeld en overdonderd'. Kort na zijn bezoek aan Het Kasteel nam FC Twente contact op. Van Stee beloofde hem twee dagen bedenktijd. Tot zijn verbazing maakte Sparta de volgende dag echter zijn komst wereldkundig. "Toen was ik er helemaal klaar mee. Van Stee gaf me bedenktijd en flikte me toen zoiets. Vanaf dat moment was er al sprake van een onwerkbare situatie."

"Van Stee was furieus, en begon vervolgens wild in de pers om zich heen te slaan", vertelt Schenk. "Hij beschuldigde mij van alles en nog wat en haalde Twente ook nog eens door het slijk, terwijl die club er compleet buiten stond. Ik heb een interview gezien en daarin ging het acht minuten over mij met daarin complete leugens. Het verhaal dat ik bij Twente het dubbele zou gaan verdienen van het salaris bij Sparta, is daar zo'n voorbeeld van."