Van der Vaart tekent voor één jaar en heeft nieuwe club: Goede uitkomst

Van der Vaart tekent voor één jaar en heeft nieuwe club: "Goede uitkomst"

04-08-2018 15:24
70

De nieuwe club van Rafael van der Vaart is bekend. De 35-jarige linkspoot gaat definitief aan de slag bij het Deense Esbjerg. Dat bevestigt zijn zaakwaarnemer in gesprek met de NOS. Van der Vaart heeft voor één seizoen getekend. 

Ook PEC Zwolle wilde de oud-speler van onder meer Ajax, Real Madrid, Tottenham Hotspur en Oranje vastleggen. "Rafael heeft echter voor zijn privésituatie gekozen", aldus zaakwaarnemer Robert Geerlings.

Wedden

Meer odds

Esbjerg promoveerde afgelopen seizoen naar het hoogste niveau van Denemarken. Estavana Polman, de vriendin van Van der Vaart, is tophandbalster en speelt óók voor Esbjerg. 

"Sportief was de uitdaging bij Zwolle minstens zo interessant geweest, maar dit is voor Rafael een goede uitkomst. Hij is Esbjerg daar dankbaar voor."

De afgelopen twee seizoenen speelde Van der Vaart bij FC Midtjylland. Daar kwam hij amper aan de bak. Eind juni meldde de spelmaker zich op het trainingsveld van PEC om in afwachting van een nieuwe werkgever zijn conditie op peil te houden. 

Mooiste beroep
Geerlings weet niet of zijn cliënt aan het laatste seizoen van zijn profloopbaan gaat beginnen. "Veel voetballers willen hun loopbaan bij een grote club afsluiten. Dat is mooi voor het plaatje, maar zo denkt Rafael helemaal niet. Zolang hij meent dat hij op niveau kan bijdragen, wil hij genieten van het volgens hem mooiste beroep."