'Nieuwe wending rond Dembélé: Serie A-deal mislukt, volgend jaar naar China'

'Nieuwe wending rond Dembélé: Serie A-deal mislukt, volgend jaar naar China'

04-08-2018 22:35
10

Wél weg, níet weg: al de hele zomer wordt er volop gespeculeerd over een afscheid van Mousa Dembélé bij Tottenham Hotspur. De Belgische middenvelder staat voorlopig nog onder contract in Londen. Een transfer van Dembélé naar Internazionale ging deze week niet door. 

Diverse buitenlandse media melden dat. De oud-speler van Fulham, AZ en Willem II kwam er financieel niet uit met de werkgever van Stefan de Vrij. Zijn salariseisen waren te hoog voor Inter. De 31-jarige Dembélé heeft bij Spurs nog een contract voor één jaar. In de laatste fase van zijn carrière wil hij naar verluidt nog één klapper maken en een langdurig, lucratief contract signeren. 

De voorkeur van de international zou uitgaan naar een overstap naar de Chinese Super League. Beijing Guoan was één van de ploegen die concrete belangstelling had. Een transfer naar het Verre Oosten ging om meerdere redenen ook niet door. Een aantal clubs uit China hoopt nu dat Dembélé over een jaar transfervrij de overstap maakt. 

Tottenham is één van de weinige clubs in Engeland die deze zomer nog geen enkele transfer afrondde. Er werden geen spelers gecontracteerd en er werd ook niemand verkocht of verhuurd. Aanstaande donderdag om 18.00 uur sluit de transfermarkt voor Engelse clubs.