'Grote Alderweireld-deal binnen 48 uur afgerond: voor 65 miljoen naar concurrent'

'Grote Alderweireld-deal binnen 48 uur afgerond: voor 65 miljoen naar concurrent'

04-08-2018 23:45
87

Het gaat er écht van komen: Toby Alderweireld verkast 'binnen 48 uur' van Tottenham Hotspur naar Manchester United. Met dat nieuws pakt boulevardkrant The Mirror zaterdagavond groot uit. 

Een vertrek van Alderweireld (29) bij Spurs hangt al maanden in de lucht. Afgelopen seizoen raakte de Belgische verdediger in onmin met zijn manager Mauricio Pochettino. Davinson Sánchez kreeg de voorkeur boven de international, die daardoor regelmatig op de bank zat. Een transfer in de zomer lag dan ook voor de hand, óók omdat de stopper geen nieuw contract wil signeren in Londen. Aan de eisen van Alderweireld kan of wil Tottenham niet voldoen. 

Manchester United werd al die tijd genoemd als meest waarschijnlijke bestemming van Alderweireld. Tussen Spurs en concurrent United werd echter maar geen akkoord bereikt over een transfersom. Nu is er eindelijk sprake van een doorbraak, weet The Mirrormanager José Mourinho is bereid om een slordige 65 miljoen euro te betalen voor de oud-speler van Southampton, Atlético Madrid en Ajax. 

De komst van een extra topverdediger staat met stip op één op het verlanglijstje van Mourinho. Ook Yerry Mina (FC Barcelona) werd genoemd. Premier League-clubs hebben nog maar een paar dagen om spelers te kopen. Donderdag om 18.00 uur sluit de transfermarkt.