Debuutseizoen in Utrecht wordt horrorjaar: Ik was nergens bij betrokken

Debuutseizoen in Utrecht wordt horrorjaar: "Ik was nergens bij betrokken"

05-08-2018 10:09
23

Simon Makienok denkt en hoopt dat hij een mooi seizoen tegemoet gaat bij FC Utrecht. De spits van de Domstedelingen heeft een vreselijk jaar achter de rug. Vrijwel direct na zijn komst naar stadion Galgenwaard, liep hij een zware kruisbandblessure op. 

Maandenlang moest Makienok revalideren in Zeist. Het was een zware periode, vertelt hij in gesprek met de NOS"Het waren lange dagen. In het begin allemaal binnen. Na vier à vijf maanden, rond Kerst, mocht ik buiten kleine dingen doen. De eerste twee maanden waren zwaar. Ik woon naast het stadion, dus in het weekend zie je het team spelen en weet je dat je zelf heel lang niet kan meedoen."

Wedden

Meer odds

"Daarna kom je in een bepaald ritme en had ik vijf, zes mentaal goede maanden, waarin ik hard kon werken en gemotiveerd was. Ik denk dat dat belangrijk is: een positieve mindset. Als je hard werkt en positief blijft in plaats van denkt dat alles shit is, dan wórdt het ook leuk. Het jaar is ook snel voorbijgegaan als ik erop terugkijk."

Goed seizoen
Nu is de targetman weer fit. In de voorbereiding maakte hij vijf goals. Een basisplaats lonkt. "Toen ik geblesseerd was, was ik nergens bij betrokken. Ik zat op de tribune en keek naar mijn ploeggenoten, maakte geen deel uit van het team, ook omdat ik revalideerde in Zeist. De eerste wedstrijd waarin ik weer meespeelde, ook al was het tegen een amateurclub. De warming-up, scoren, dat was een heel mooi gevoel. Ik denk dat het een goed seizoen voor me wordt."

Lees ook: Het nieuwe FC Utrecht: Labyad-opvolger gezocht en achterhoede vol vraagtekens