Van der Gijp haakt snel af bij Van Gaal-gesprek: 'Ik hou het niet langer vol'

Van der Gijp haakt snel af bij Van Gaal-gesprek: 'Ik hou het niet langer vol'

06-08-2018 15:20
125

René van der Gijp heeft het einde van het langverwachte Zomergasten-interview met Louis van Gaal niet gehaald. Zijn VI-collega Wilfred Genee vertelde dat maandag bij Radio 2. Van der Gijp had enorm veel zin in het vraaggesprek, zei hij eerder, maar de drie uur durende show viel hem tegen. 

"Wij zaten steeds op de app met elkaar te communiceren en hij zei al rond 22.10 of 22.15 uur: ik trek het niet meer, ik stop ermee. Ik hou het niet langer vol", aldus Genee. 

De presentator vond de Zomergasten-show geen succes. Hij miste spanning. "Janine Abbring vind ik echt een heel goede interviewster. Ik vind dat ze het altijd heel goed doet, maar gisterenavond had ze niet de vorm die ze volgens mij nodig heeft om Louis het vuur aan de schenen te leggen. Dat merkte je op een gegeven moment wel aan haar."

Genee denkt dat ze geïntimideerd was door Van Gaal. "Ze had in de aanloop hier naartoe ook gezegd dat ze voor één gast een beetje bang was en ik heb het idee dat dat Louis was. Het evenwicht was niet helemaal aanwezig en daardoor krijg je niet de televisie die je zou willen zien. Dat het nog wat spannender wordt."

Lees ook: Van Gaal 'flirt' bij Zomergasten: "Ik heb een zwak voor brunettes, zoals jij"