El Ahmadi: 'Prachtig voor Feyenoord, dat is in alle opzichten prima'

El Ahmadi: 'Prachtig voor Feyenoord, dat is in alle opzichten prima'

06-08-2018 15:33
18

Karim El Ahmadi vindt het 'prachtig' dat Robin van Persie hem in De Kuip heeft opgevolgd als aanvoerder. Dat zegt de middenvelder in gesprek met De Telegraaf. Afgelopen maand maakte El Ahmadi de overstap van Feyenoord naar Al Ittihad, in Saudi-Arabië. 

In Oostenrijk, waar Al Ittihad momenteel op trainingskamp is, keek de Marokkaanse middenvelder naar het duel om de Johan Cruijff Schaal. Feyenoord won zaterdagavond na penalty's van PSV. "Prachtig voor Feyenoord en mooi dat Robin aanvoerder is nu. Dat is in alle opzichten een prima vervolg van het afgelopen seizoen", aldus El Ahmadi. 

Van Persie was vorig seizoen óók al dagelijks bezig met het scherp houden van jonge spelers, zag El Ahmadi. Geen probleem. "Hij was vorig jaar heel ondersteunend naar mij. En in wezen straalde hij al uit dat hij een aanvoerder is. (...) Ik hoopte alleen maar dat hij steeds fitter zou worden en zoveel mogelijk minuten zou maken naarmate het seizoen vorderde. Dan zou hij ons sterker maken."

De routinier ziet dat Van Persie, ondanks zijn leeftijd, nog altijd tot de beste spelers van de Eredivisie behoort. "Dat zie je aan hoe hij staat, aan de steekpasses die hij geeft en aan zoveel andere dingen. Jammer dat hij niet al vorig jaar zomer bij ons was."