Met een lach en een traan komt er een einde aan mijn Ajax-periode

"Met een lach en een traan komt er een einde aan mijn Ajax-periode"

06-08-2018 17:11
30

Veertien jaar lang speelde hij voor Ajax. Aan de samenwerking met de Amsterdamse grootmacht kwam deze zomer een einde voor Peter Leeuwenburgh. De 24-jarig goalie besloot het avontuur aan te gaan en een contract te signeren bij Cape Town City FC, in Zuid-Afrika. Afgelopen weekend debuteerde Leeuwenburg. 

Cape Town City won met 2-0 van Supersport United. "De eerste wedstrijd van de competitie winnen is natuurlijk altijd belangrijk. Maar ook de manier waarop we de drie punten hebben gepakt, geeft veel vertrouwen voor het vervolg van de competitie. En dat ik geen tegentreffers heb hoeven incasseren is voor mij persoonlijk ook heel fijn", zegt de goalie op de website van zijn management Team Wass. 

Zijn vertrek bij Ajax was wel eventjes zwaar. "Met een lach en een traan komt er een einde aan mijn Ajax-periode. Ik heb een heel mooie tijd gehad in Amsterdam en ik ben ook heel blij dat ik bij Ajax mijn opleiding heb gehad. Ik ben opgevoed op De Toekomst, als mens en als voetballer."

"Maar toen een tijdje geleden de belangstelling van Cape Town City voor mij concreet werd, hoefde ik niet lang na te denken. Ik was ooit al eens op vakantie geweest in Zuid-Afrika en ik wist dus wat voor een geweldig mooie stad Kaapstad is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie