Balende Ten Hag mist tweetal tegen Luik: Dan loop je achter de feiten aan

Balende Ten Hag mist tweetal tegen Luik: "Dan loop je achter de feiten aan"

06-08-2018 18:23
79

Erik ten Hag mist Kasper Dolberg en Siem de Jong in de heenwedstrijd tegen Standard Luik. Het Ajax-tweetal is nog niet fit genoeg om dinsdag in actie te komen. 

Dolberg kampt met een blessure en moet het uitduel met de Belgen dus aan zich voorbij laten gaan. Of Ten Hag zich zorgen maakt? "Zorgen is een groot woord. Ik vind het vooral vervelend voor hem", zegt de Ajax-trainer op de persconferentie in aanloop naar het duel. "Als je een half jaar min of meer gemist hebt, al kon hij gelukkig wel mee naar het WK, is het een doodzonde wat hem nu overkomen is. Dan loop je achter de feiten aan."

"Ik hoop dat hij zo snel mogelijk kan aansluiten, want we hebben hem nodig. Hij wil er zelf graag bij zijn. Dit is ontzettend frustrerend voor een speler", aldus Ten Hag, die nog niet weet wanneer hij de Deen weer tot zijn beschikking heeft. "Het is heel moeilijk om te zeggen. Ik vraag het ook aan mijn medische staf. Het is eigenlijk van dag tot dag om te kijken."

"Hij maakt wel goede progressie, maar wanneer hij weer kan aansluiten... Ik stel die vraag iedere dag. Ik krijg dan wel een antwoord, maar niet het antwoord wat ik graag wil hebben: dat hij er volgende week weer bij is." 

De Jong niet wedstrijdfit
De Jong behoort eveneens niet tot de selectie voor het eerste duel met Luik. De routinier is niet geblesseerd, maar ook niet wedstrijdfit, aldus Ten Hag. De oefenmeester ziet dan ook liever dat De Jong deze week in Nederland blijft om helemaal fit te worden. 

Standard Luik - Ajax begint dinsdagavond om 20.00 uur.