'Courtois zet in op breuk met Chelsea: doelman komt niet opdagen bij gesprek'

'Courtois zet in op breuk met Chelsea: doelman komt niet opdagen bij gesprek'

06-08-2018 18:58
41

Thibaut Courtois ligt op ramkoers bij Chelsea. The Telegraph meldt dat de Belgische doelman maandag niet kwam opdagen tijdens de training van de Londenaren. 

Courtois moest zich maandag melden voor de training om een gesprek over zijn toekomst te hebben met coach Maurizio Sarri. Volgens de Engelse berichtgeving is hij nooit verschenen op het trainingscomplex. Zondag was hij er ook al niet bij voor de Community Shield, de Engelse Supercup. Die wedstrijd verloor Chelsea met 0-2 van Manchester City.

Wedden

Meer odds

Real Madrid, de torenhoge favoriet in de strijd om Courtois, heeft al een kleine 40 miljoen euro geboden voor de sluitpost, die zelf heel graag dichtbij zijn kinderen in Spanje wil gaan wonen. De situatie is overigens niet nieuw: ironisch genoeg dwong hij op dezelfde manier zijn transfer van Atletico Madrid naar Chelsea af. Hij kwam toen niet opdagen voor een oefenwedstrijd.

Chelsea wil de doelman enkel laten gaan als er een waardige vervanger is. Er wordt gedacht aan Jack Butland, Jordan Pickford en Sergio Rico, maar donderdag is de transferdeadline al in de Premier League. Als de club voor die tijd geen keeper haalt, zal Courtois in Engeland moeten blijven. Zijn contract loopt in de zomer van 2019 af.