Hele nieuwe rol voor Van Wolfswinkel bij Basel: 'Wil dat je hier gaat spelen'

Hele nieuwe rol voor Van Wolfswinkel bij Basel: 'Wil dat je hier gaat spelen'

07-08-2018 07:49
29

Samenwerken met Frank de Boer bij FC Basel: Ricky van Wolfswinkel had het een mooie ervaring gevonden. De spits vertelt dat in gesprek met De Telegraaf. Zijn werkgever koos echter voor een andere trainer. 

Niet De Boer, maar Marcel Koller werd deze zomer aangesteld door Basel. De Boer erkende onlangs dat hij één van de kandidaten was bij de Zwitserse grootmacht. "Ook zijn naam werd heel vaak genoemd, dat zou ook een trainer van formaat zijn geweest", vertelt Van Wolfswinkel in De Telegraaf. 

"Ik weet hoe hij denkt over voetbal en wat zijn insteek is, dat heb ik in zijn jaren bij Ajax kunnen zien. Maar onze trainer geeft me nu alle vertrouwen, vanaf dag één. Dat merk je aan alle kanten en daar ben ik blij om."

Koller gebruikt hem overigens in een nieuwe, andere rol. "De trainer riep me de dag na zijn aanstelling op kantoor. Hij zei: ik wil dat je hier gaat spelen, als rechtsbuiten. Ik zie aan jou dat je daar de kwaliteiten voor hebt. Ik zei dat ik eigenlijk een spits ben, maar blij te zijn dat ik speel."

"Het was wel even wennen. Het betekent dat ik nu verdedigend meer taken heb en vaker in onze verdedigende lijn kom, maar ik heb een goede wedstrijd gespeeld en scoorde ook."

Donderdagavond nemen Van Wolfswinkel en Basel het in de voorronde van de Europa League op tegen Vitesse, de oude club van de aanvaller.