Concurrentiestrijd bij Ajax toegenomen: 'Ik heb nooit over een transfer nagedacht'

Concurrentiestrijd bij Ajax toegenomen: 'Ik heb nooit over een transfer nagedacht'

07-08-2018 08:17
21

Lasse Schöne heeft ondanks de moordende concurrentie op het middenveld bij Ajax niet overwogen om te vertrekken. De 32-jarige Deen vertrouwt erop dat hij zich net als in voorgaande seizoenen in de basis weet te knokken.

"Ik heb nooit over een transfer nagedacht, want de concurrentie is niets nieuws voor me", laat Schöne weten aan De Telegraaf. "Het is knokken, want Ajax is een topclub en daar hoort een concurrentiestrijd bij. Die is dit seizoen alleen maar toegenomen. Daar worden we allemaal beter van."

Wedden

Meer odds

In de return tegen Sturm Graz vorige week was Donny van de Beek het voornaamste slachtoffer van de komst van miljoenenaankoop Dusan Tadic. Schöne speelde wél. De afgelopen zes seizoenen had de WK-ganger langer nodig om zijn basisplek te bemachtigen. "Ik ben ouder, wijzer, dus sta ik nu wat sneller in de basis."

Ondanks de vele mogelijkheden die trainer Erik ten Hag heeft, ziet Schöne Ajax niet als uitgesproken favoriet in het duel met Standard Luik dinsdagavond. "Standard is een topploeg."