Uitgekotste Willem II'er is nu publieksfavoriet: 'Ik speelde best klote, toch?'

Uitgekotste Willem II'er is nu publieksfavoriet: 'Ik speelde best klote, toch?'

08-08-2018 15:46
24

Zijn start in Tilburg was dramatisch, maar inmiddels heeft Fernando Lewis zich bij Willem II opgewerkt tot één van de favorieten bij het publiek. Een jaar geleden werd de vleugelverdediger nog weggehoond door zijn eigen achterban. 

Na meerdere slechte optredens in het rood-wit-blauw waren de fans helemaal klaar met Lewis. Hoe anders is dat nu. "Eerlijk is eerlijk: ik speelde toen ook best klote, toch? Het was een lastig begin voor me", zegt de oud-speler van onder meer AZ en Go Ahead Eagles in gesprek met Voetbal International. "Gelukkig ben ik mentaal sterk en uitgegroeid tot een soort van publiekslieveling. Dat maakt me best wel trots."

"Het is moeilijk te bepalen welke wedstrijd nou precies de ommekeer is geweest, maar een feit is dat ik nooit in paniek ben geraakt. Ook niet van de kritiek, ik weet precies wat ik wél en niet kan. Ik heb heel veel eerlijke mensen om me heen, mijn familie bijvoorbeeld. Zij zeiden in die periode ook gewoon dat ik niet goed speelde. Dat is niet fijn om te horen, maar wel goed voor je."

Lewis (25) lijkt onder de nieuwe Willem II-trainer Adrie Koster basisspeler te zijn. Zaterdag start het nieuwe seizoen voor de Tricolores met een thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s