Bel Hassani staat voor nieuw avontuur: interesse vanuit binnen- en buitenland

Bel Hassani staat voor nieuw avontuur: interesse vanuit binnen- en buitenland

08-08-2018 17:00
44

Vanuit binnen- en buitenland is er interesse voor Iliass Bel Hassani. De middenvelder, die ook als buitenspeler uit de voeten kan, heeft weinig zicht op speelminuten bij AZ dit seizoen en daarom gaat de voorkeur uit naar een - al dan niet tijdelijk - vertrek.

Clubs uit de Eredivisie, Süper Lig (Turkije) en Primeira Liga (Portugal) hebben geïnformeerd naar Bel Hassani, die bij AZ een contract tot de zomer van 2021 heeft, maar tot op heden bleef het perfecte plaatje uit. Het management werkt de komende weken aan een goede oplossing voor Bel Hassani. Voor de in Rotterdam geboren AZ'er is zowel een verhuurperiode als een definitieve overstap bespreekbaar.

Eerder deze zomer hoopten FC Twente en Sparta Bel Hassani op te pikken bij AZ, maar de voormalig uitblinker van Heracles Almelo heeft vooralsnog vriendelijk bedankt voor een avontuur in de Keuken Kampioen Divisie.

Afgelopen seizoen kwam Bel Hassani amper in actie onder trainer John van den Brom en daarom lijkt een transfer voor beide partijen de beste keuze. Mocht het onverhoopt toch niet tot een vertrek komen, dan heeft de 25-jarige AZ'er geen probleem met nog een seizoen in het AFAS Stadion. Overigens mocht Bel Hassani in beide wedstrijden tegen Kairat Almaty in de tweede helft wel invallen.

(Emile van de Sande / VoetbalPrimeur.nl)