Spelersrapport: Twaalf onvoldoendes bij Feyenoord na historische afgang

09-08-2018 21:00
136

Met een extreem pijnlijke 4-0 nederlaag is Feyenoord donderdagavond afgedroogd door AS Trencin. De Slowaken maakten in de eerste helft het verschil tegen een werkelijk dramatisch Feyenoord. Het resulteert in twaalf onvoldoendes voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst.

Justin Bijlow - 5: Bijlow krijgt het vertrouwen van Van Bronckhorst, maar liet tegen Trencin niet zien dat hij er klaar voor is om eerste doelman van Feyenoord te zijn. Hij incasseerde maar liefst vier treffers, met als dieptepunt de 2-0 na een knullige miscommunicatie met Van Beek. Viel in de tweede helft een keer positief op met een goede redding.

Bart Nieuwkoop – 3: De rechtsback had het heel moeilijk met zijn snelle directe tegenstander. Kort voor rust ging hij op onvoorstelbare wijze onder de bal door, waarna de 3-0 een feit was.

Sven van Beek – 2,5: Van Beek was de slechtste Feyenoorder en dat zegt wat. Hij kreeg een panna bij de 1-0, ging gruwelijk in de fout bij de 2-0 en werd kinderlijk voorbij gespeeld bij de 4-0. Het was een rampavond voor de centrale verdediger van de Rotterdammers.

Jan-Arie van der Heijden - 4: Vier doelpunten incasseren tegen de nummer vijf van Slowakije, dat mag ook zeker Van der Heijden zich aanrekenen. Zo was hij zijn tegenstander kwijt bij de vierde treffer van de thuisploeg.

Calvin Verdonk – 4,5: Ook linksback Verdonk, die afgelopen seizoen nog op huurbasis bij NEC speelde, zakte door het ijs. Het is aannemelijk dat Tyrell Malacia spoedig weer een kans krijgt én Feyenoord-fans zullen met smart wachten op de terugkeer van Haps, die momenteel geblesseerd is.

Jens Toornstra – 4,5: Van Toornstra mag je meer diepgang en creativiteit verwachten. Het middenveld van Feyenoord functioneerde zowel in verdedigend als aanvallend opzicht totaal niet in Slowakije.

Jordy Clasie – 5: Als aanvoerder van Feyenoord had de kleine middenvelder zijn ploeg op sleeptouw moeten nemen, maar dat lukte bepaald niet. Teleurstellend.

Sofyan Amrabat – 3,5: Amrabat was de zwakste middenvelder van de ploeg van Van Bronckhorst. Hij grossierde in balverlies en voegde niets toe aan het spel van Feyenoord.

Steven Berghuis - 4: Op papier de beste voetballer op het veld, maar donderdagavond werd duidelijk dat dat helemaal niets zegt. Ook Berghuis deelde in de malaise. Hij stond met balverlies aan de basis van de 1-0 en wist die fout in het restant van de wedstrijd niet goed te maken.

Dylan Vente – 4,5: De jonge Feyenoord-spits kreeg weinig kansen, maar op de spaarzame momenten dat hij het verschil kon maken deed hij dat niet. Halverwege de tweede helft schoot hij van dichtbij op de doelman van Trencin, waardoor Feyenoord geen o zo belangrijke uitgoal meeneemt naar Rotterdam.

Sam Larsson – 3: Geen moment was Larsson dreigend of iets wat daarbij in de buurt komt. De Zweed werd (pas) na een uur uit zijn lijden verlost door Van Bronckhorst.

Invallers
Jean-Paul Boëtius - 5: Liet af en toe iets leuks zien, maar de door hem gemiste kansen en al het balverlies overstemden zijn invalbeurt.