Vermeulen verwacht 'aardig gaatje' tussen Ajax en PSV: 'En Feyenoord er nog onder'

Vermeulen verwacht 'aardig gaatje' tussen Ajax en PSV: 'En Feyenoord er nog onder'

10-08-2018 07:48
164

De Eredivisie gaat geen spannende jaargang tegemoet, verwachten Arno Vermeulen en Arman Avsaroglou. Volgens de twee NOS-commentatoren is Ajax de gedoodverfde nieuwe kampioen.

"Ajax wordt kampioen, dat kan bijna niet anders. Ze moeten ook echt", vertelt Avsaroglou aan zijn werkgever. "De transferperiode duurt natuurlijk nog even, maar zoals het er nu voor staat is dat een uitgemaakte zaak voor mij." Vermeulen valt zijn collega bij en denkt bovendien dat de Amsterdammers met een flinke marge bovenaan zullen eindigen. "Als Ajax niet te veel hinder ondervindt van Europese wedstrijden, kan het zelfs zo zijn dat er een aardig gaatje ontstaat tussen Ajax en PSV. Feyenoord zit daar nog net iets onder, denk ik."

De strijd om de onderste plekken zal een stuk spannender worden, verwacht het tweetal. Veel clubs zitten in dezelfde budgetsfeer. Een stuk of acht, negen ploegen zullen waarschijnlijk al blij zijn wanneer ze erin blijven", denkt Vermeulen. "Er kan zomaar sprake zijn van een tweedeling: de top en subtop en dan een enorm gat met de rest", voorspelt Avsaroglou, die kansen ziet voor promovendi Fortuna Sittard, FC Emmen en De Graafschap. "Ik vrees het meest voor Excelsior en VVV-Venlo."