'Mourinho en Man United op ramkoers: club doet geen moeite voor aankopen'

'Mourinho en Man United op ramkoers: club doet geen moeite voor aankopen'

Gepubliceerd: vrijdag 10 augustus 2018 om 10:46vr 10-08-2018 om 10:46

Het bestuur van Manchester United heeft geen enkele moeite gedaan om enkele transferdoelwitten van manager José Mourinho binnen te halen. Dat schrijft The Guardian vrijdag in een vernietigend stuk.

De Engelse transferdeadline verstreek donderdag om 18.00 uur, waardoor de transferteller van Manchester United bleef steken op drie aankopen: Lee Grant, Diego Dalot en Fred. Mourinho had dolgraag meer spelers gehaald, maar kreeg géén medewerking van de clubleiding.

Het heeft volgens The Guardian alles te maken met grote verschillen van inzicht op Old Trafford. Mourinho wil veel geld uitgeven aan directe versterkingen, maar vice-voorzitter Ed Woodward - ook verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid - ging daar niet in mee. Hij deed volgens The Guardian niet eens moeite om de wensen van Mourinho in te willigen.

Tot grote irritatie van Mourinho, concludeerde United dat de gewenste spelers in de meeste gevallen verdedigers waren die niet beter waren dan het huidige materiaal. Leicester City-stopper Harry Maguire is daar een voorbeeld van. De Engelse grootmacht had bovendien geen trek in transfersommen van over de tachtig miljoen euro.

Ook de situatie van Anthony Martial is een 'serious issue' tussen Mourinho en Woodward. De Portugese manager heeft het gehad met de Franse aanvaller, maar Woodward ziet nog wel toekomst. Die discussie past in het grotere plaatje: Mourinho hecht volgens de United-leiding alleen waarde aan snel succes en is bereid (te) grote risico's te nemen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws